KlavertjeVier 20 mei 2017

Zaterdag 20 mei 2017 kan voor de dertiende keer het KlavertjeVier gereden worden. De routes kan men skaten, wielrennen, fietsen en steppen. KlavertjeVier behoort inmiddels tot één van de best bezochte toertochten van Nederland. Dit komt mede door het vrije karakter van deze tocht. Vier schitterende rondjes kunnen er gereden worden. Klavertje Vier gaat uitsluitend over de mooiste en rustigste weggetjes met het mooiste asfalt. Gestart kan er worden op twee locaties vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur. Om 17.00 uur verwachten we iedereen weer ‘binnen’.

routes
– Vallei-route, 28,5 km, start bij Theehuis Mon-Chouette (Leusden) of bij Mijnten.
– Goudsberg-route, 35 km, start bij Mijnten.
– Paradijs-route, 26 km, start bij Mijnten.
– De Glind-route, 9,5 km, start bij Mijnten.
De routes zijn uitgepijld, én er zijn routekaarten beschikbaar.

KlavertjeVier is gratis, het is een vrije toertocht en de deelname is geheel voor eigen risico. De tocht gaat over de openbare weg en je rijdt de tocht als zelfstandig verkeersdeelnemer. Je houdt je dus aan de verkeersregels. Wij raden ten zeerste het gebruik van beschermmaterialen, zoals pols-, knie- en elleboog-beschermers, en helm aan. 

kinderen
Voor kinderen is er de mogelijkheid de “De Glind-route” onder begeleiding te rijden. Start bij Mijnten om 11.00 en om 12.15 uur. Start in De Glind om 11.45 uur.

bescherming
Het is verstandig dat je bij het rijden van dit soort toertochten voldoende bescherming om/op doet. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Zeker als je vermoeid raakt kan je over het kleinste obstakel vallen. Je hoeft niet eens hard te rijden om hard te vallen. Dus wees zuinig op je kop, en zet een helm op! Bij Mijnten zijn helmen te huur voor € 2,50. Wel tevoren even reserveren.

parkeren/starten
Bij de deze startplaatsen kan geparkeerd worden.
Theehuis MonChouette: gratis parkeren
Mijnten Achterveld: in het dorp

overnachtingen
Hotel de Roskam, Achterveld
Groot Pepersgoed Bed&Breakfast, Hoevelaken

Mijnten en Hessenkar
Inschrijven/stempelen bij Mijnten.
Hessenkar: spullen achterlaten; pauze onder genot van hapje en drankje.