Eerste helm langebaanschaatsen nu verkrijgbaar!

De eerste helm specifiek ontworpen voor het langebaanschaatsen verkrijgbaar bij Mijnten Schaats- en Skeelersport.

De KNSB heeft het gebruik van een helm verplicht gesteld voor marathonschaatsers. Voor komende winter hebben we de eerste schaatshelm in onze collectie. De Marchese schaatshelm is met succes getest door een groep marathonschaatsers, uit zowel de A-, B- als damescategorie. Onder andere Bart Mol, Fabio Francolini, Remco Schouten, Mariska Huisman, Francesca Lollobrigida en Lisa van der Geest droegen de helm vorige winter al.

De Marchese helm is een officieel goedgekeurde helm door de ISU. Volgens de regels moet de helm de vorm van het hoofd volgen en er mogen geen uitsteeksels aan de helm zitten. Tevens moet aan een voor shorttrack-helmen opgestelde impact-test voldaan worden. Vrijwel alle fietshelmen zijn daarmee ongeschikt voor het marathonschaatsen, waaronder ook de meeste helmen die reeds op de ijsbaan gebruikt werden het afgelopen seizoen.

Marchese Schaatshelm - Schaatsen

Waarom is het dragen van een helm tijdens het schaatsen de beste keuze?
Bij schaatsen is de kans op een blessure aan het hoofd het grootst van alle sporten. Deze kans is ruim 17 keer groter dan bij een gemiddelde sport en schaatsen laat ‘gevaarlijke sporten’ als basketbal, motorsport en verschillende vechtsporten ver achter zich.

De Marchese Schaatshelm is nu bij ons te koop! Klik hier voor meer informatie over de schaatshelm.