KlavertjeVier: 2 juni 2018

Logo KlavertjeVier

Op zaterdag 2 juni 2018 kan voor de veertiende keer het KlavertjeVier gereden worden. KlavertjeVier behoort inmiddels tot één van de best bezochte skate toertochten van Nederland. Dit komt mede door het vrije karakter van deze tocht. We hebben wederom een mooie route gemaakt met 4 lusjes om weer terug bij de start te komen. Dus wil je een kleine ronde of echt een lange afstand maken, voor iedereen is er een geschikte route. KlavertjeVier gaat uitsluitend over de mooiste en rustigste weggetjes met het mooiste asfalt.

Inschrijving en start vanuit de winkel vanaf 12.00 uur. Om 18.00 uur verwachten we iedereen weer ‘binnen’. Om 18:30 start de Landelijke Skeeler Marathon op de weg in Achterveld voor onze skatewinkel, en het is natuurlijk hartstikke leuk om ook nog even de wedstrijd te kijken onder het genot van een hapje en drankje op het nieuwe terras van de Hessenkar.

Vrije toertocht
KlavertjeVier is een vrije toertocht en de deelname is geheel voor eigen risico. De tocht gaat over de openbare weg en je rijdt de tocht als zelfstandig verkeersdeelnemer. Je houdt je dus aan de verkeersregels. Wij raden ten zeerste het gebruik van beschermmaterialen, zoals pols-, knie- en elleboog-beschermers, en helm aan.

Bescherming
Het is verstandig dat je bij het rijden van dit soort toertochten voldoende bescherming om/op doet. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Zeker als je vermoeid raakt kan je over het kleinste obstakel vallen. Je hoeft niet eens hard te rijden om hard te vallen. Dus wees zuinig op je kop, en zet een helm op! Bij Mijnten zijn helmen te huur voor € 2,50. Wel tevoren even reserveren.

Routes
Er zijn vier routes -in verschillende kleuren- uitgepijld. onderweg kan men ‘overstappen’ op een andere route. Hierdoor zijn er verschillende afstanden te skaten! De kleinste afstand is 13,1 km, wil men meer? Er kan tot bijna 64 km geskatet worden.

Rood = 19,9 km
Blauw = 21 km
Geel = 13,1 km
Oranje = 23,6 km

Rood + overstap blauw = 33 km
Rood + overstap geel = 29,4 km
Rood + overstap blauw + geel = 40 km
Rood + overstap blauw+ geel + oranje = 63,9 km
Blauw + overstap geel = 29,1 km
Blauw + overstap geel + oranje = 52,7 km
Geel + overstap oranje = 36,7 km

parkeren: zie borden P Inline-Skaten Achterveld

Inschrijven: bij Mijnten, kosten deelname € 5,- incl. een routekaart; spullen achterlaten bij de Hessenkar.